Eesti

Kuulutus ei ole aktiivne, kaup või teenus müügist eemaldatud

Lääne maakond, Haapsalu linn, Roo 1

187 000 €

  • Tube 3
  • Seisund Vajab remonti
  • Kogupind 97.7
  • Korruseid majas 1
  • Maja materjal Puu
Roo 1, Haapsalu, Haapsalu linn, Läänemaa
Müüa hoonestatud kinnistu Haapsalu vanalinna piirkonnas. Kinnistul paikneb ehitusregistri andmetel 117m2 ehitusaluse pinnaga ühe kordne elamu, mis on ehitatud 1925.

KINNISTU
Roo tänav on väga väike ja tupiktänav. Paaritute numbrite poole peal paikneb vaid üks maja. Paarisnumbrite poole peal kolm maja. Mis näitab, et müüki tulnud kinnistu asub Haapsalu vanalinna piirkonnas erakordselt suurel kinnistul Haapsalu vanalinna kohta. Haapsalus enim levinud kinnitute suurused jäävad vahemiku 400-600m2.
Kinnistul on I kordne 1925 aasta elamu ehitusalusepinnaga 117m2, kaks kõrvalhoonet - kuur ja saun (eh.aluse pinnaga 11m2+14m2 eh.aluse pinnaga). Mereni Roo tänavalt ei pääse, kõrge pilliroog ja niiske pinnas takistab pääsu mereni. Roo 1 kinnistu vajab pinnasega täitmist.
Naaberkinnistud Roo 3, Potissepa tn 3 ja Vaba 9 - kõik kolm suurt kinnistut on üldkasutatav maa ja munitsipaalomand. Vaba 9 kinnistu detailplaneering on menetlemises ja planeeritakse loodusliku haljasmaa krundi moodustamist. Potissepa tänava pikendusedetailplaneering on kehtiv.
Sellega piirnevale alale on planeeritud lastemänguväljak, kergliiklustee, mis ühendaks Aafrika rannast kulgevat teed Uuemõisa kergliiklusteega.

HOONED
Kinnistul paiknev elamu ja kuurid on kapitaalremonti vajavas seisukorras või lammutamist vajavad. Hooned müüakse koos nendes olevate asjadega.

LAMMUTUS
Kinnistul asuvate hoonete lammutuse maksumuseks võib jääda suurusjärku 8 000€ koos käibemaksuga. Lammutustööde hind sisaldab järgmisi töid ja selle tulemusena tuleb sile plats:
- Lammutusprojekti koostamine, ehitusloa hankimine ja vajalikud kooskõlastused
- Ehitiste lammutamine koos vundamentidega
- Jäätmete nõuetekohane sorteerimine ja utiliseerimine
- Platsi korrastus ja puhastus
- Jäätmeõiendi väljastus

KOMMUNIKATSIOONID
Kinnistu on ühendatud ja liitunud 3X16A elektriga. Tsentraalne veega on liitutud. Praegu vesi salvkaevust. Tsentraalse kanalisatsiooniga liitumata, praegu kuivkäimla.

EHITUSÕIGUS
Vastavalt Haapsalu üldplaneeringule on vajalik võtta projekteerimisetingimused, mil määratakse ära täisehitusprotsent, mis naabruskonna majadel jääb 15% juurde, mis Roo 1 puhul teeb ehitusaluseks pinnaks u.200m2.
Eeldatavasti lubab Haapsalu linn kinnistule viilkatusega elamu ning kuni kaks abihoonet, piirdeaed puitlippaed, kuni 1,5 meetri kõrgune. Parkimine peab olema lahendatud oma kinnistul, vähemalt kaks parkimiskohta. Projekteerimistingimused kooskõlastatakse ka Muinsuskaitseametiga.
Uus elamu peab sobituma mahuliselt ja otstarbelt väljakujunenud keskkonda ning arvestama piirkonna hoonestuslaadi.
Muinsuskaitselisi takistusi uue elumaja ehitamisel ei ole, kuna olemasoleval hoonel puuduvad kultuuriväärtuslikud struktuurielemendid, ehk vaid kooskõlastamise nõue, ka lammutamisel.

INFO MUINSUSKAITSE SEADUSEST
Kinnistu asub Haapsalu vanalinna muinsuskaitse vööndis. Muinsuskaitseala kaitsevööndi eesmärk on tagada muinsuskaitseala säilimine sobivas ja toetavas keskkonnas, et vältida järske üleminekuid hoonestuse mastaapsuses ja tiheduses. Ja muinsuskaitseala vaadeldavus olulistest vaatepunktidest.
Muinsuskaitsealal asuvat ehitist võib konserveerida, restaureerida, ehitada ja teisaldada ehitusprojekti järgi. Muinsuskaitse eritingimused on vajalikud. Muinsuskaitse eritingimused on vajalikud ka muinsuskaitsealale uue ehitise püstitamiseks või rajamiseks, välja arvatud juhul, kui ehitusprojekt järgib kehtiva detailplaneeringu muinsuskaitse eritingimusi ja ametiga kooskõlastatud detailplaneeringut.

Tere tulemast tutvuma enda uue kodu asukohaga!

Kuulutuse number: 11526493

46
Lisatud: 18.08.2022 09:20
Teade rikkumisest

okidoki kasutab teenuste isikupärastamiseks küpsisefaile. Täpsemalt