Eesti

Kuulutus ei ole aktiivne, kaup või teenus müügist eemaldatud

Lehola mõisa kõrvalhoone

29 999 €

Paku oma hinda

  • Tube 2
  • Seisund Vajab remonti
  • Kogupind 55
  • Maja materjal Tellis
Lehola, Lääne-Harju vald, Harjumaa

Väike armas Lehola mõisa aedniku maja mõisapargi kõrval ootab uut omaniku. Võimalus ehitada ajalooline hoone väikeseks aastaringseks elamuks või suvemajaks. Majake on Tallinna läheduses, Keila külje all, hea ühendus suure maantee ja linnaga. Niitvälja golfiväljak on vahetusläheduses ja ligi 10minuti autosõidu kaugusel on  Eesti üks populaarsemaid vaatamisväärsusi - Rummu karjäär, kus on võimalik suvel ujumas käia.

Aednikumaja on üle 100a vana, armsa arhitektuuriga, liigirikka mõisapargi ääres. Paksud maakivist seinad, kivikatus ja aknaluugid, nagu ränne ajas tagasi. Maja piirneb osaliselt vana mõisapargi müüriga. Eesti aja alguses oli see sealkandis üks populaarsemaid kohti, kuna majas tegutses baar. Nüüd seisnud tühjana. Säilinud on baari orignaal vana sisustus.

Maja kõrvale kuuri asemel saab ehitada terrassi, seest saab avada lae ja teha üles magamiskohad. Aed on piisavalt suur, et tunda end hästi. Võimalus on mõisapargi maad juurde soetada, et laiendada krunti. Krundil paikneb ka vana kelder, mille sissekäik jääb mõisapargi alale.
 

Maja on hästi säilinud. Katus ja müürid vajavad kohendamist ning seest täieliku renoveerimist vastavalt oma maitsele.

Maja vajab uuesti liitumist Eesti energiaga, orienteeruv maksumus 1000 eurot. Lisaks on vaja liituta kanalisatsiooniga, mille orineetruv maksumus on 6000 eurot

Maja on muinsuskaitse all, kuid muinsuskaitseamet on väga koostööaldis.

https://register.muinas.ee/public.php?menuID=monument&action=view&id=2774

https://xgis.maaamet.ee/ky/29501:010:0458

Müüme, kuna meil pole olnud aastate jooksul nii palju aega ja ettevõtlikust seal toimetada. Kui tunned, et Sinul on aega ja tahtmist ajalooline hoone muuta aastaringseks elamuks või suvemajaks, siis võta ühendust J

Kuulutuse number: 10299563

2178
Lisatud: 01.09.2020 13:29
Teade rikkumisest

okidoki kasutab teenuste isikupärastamiseks küpsisefaile. Täpsemalt