Эстония

Объявление не активно, товар или услуга снята с продажи

Lääne maakond, Haapsalu linn, Ehte 7

270 000 €

  • Комнат 6
  • Состояние Новостройка
  • Площадь 282.3
  • Этажей в доме 2
Ehte 7, Haapsalu, Haapsalu linn, Läänemaa
Haapsalu vanalinnas on müügis üks omanäoline pärl.

AJALOOST
Ehte 7 asuvat maja peetakse Haapsalu vanimaks puumajaks. 1760. aastal ehitatud mantelkorstnaga hoones on elanud mitmed linna ajaloos rolli mänginud isikud. Vahepeal hoone hävis tules ja pikaks ajaks jäi alles vaid korsten. Nii on vanematel haapsallastel kõigil mingi oma lugu ja mälestus selle korstnaga.
Hoone kuulus 1787-1792 Haapsalu postmeister Gottfried Carger`ile, hiljem Napoleoni armee endisele sõdurile ning hilisemale Haapsalu hõbesepale aastatel 1818-1862.
1991. aastal taastati maja vanade plaanide järgi. Väga ilusti ja kvaliteetselt renoveeritud ning täielikult sisustatud, avar ja valgusküllane kodu pärjati 2013. aastal Kodukirja Aasta Kodu eripreemiaga "Hea tundega kodu".


HOONE
1991. aastal taastatud maja on välisfassaadilt ja kujult autentne 1760. aastal ehitatud hoonega. Teostus ja materjalid on aga kaasaegsed, seinad uuesti palkidest kokku pandud ja tugevad.
Tegu on kahe korteriga elamuga. Kaasomand on korraliku notariaalse kasutuskorraga, mis paneb selgelt paika kahe eraldi majaosa kasutamise piirid ning mõistliku ühiskasutuse hoovialale.
Müüdava majaosa elamispind on kokku 282,3 m2. Sellest kelder 47,2 m2, 1. korrus 143,2 m2 ja 2. korrus 91,9 m2.

Müüdav kodu on soe ja hubane. Vanale Haapsalule iseloomulikult sisustatud, samas kaasaegne ja mugava lahendusega. Elu käib ümber mantelkorstna, osati selle sees. Eriti meeldib see lastele, nii on võimalik palju põnevaid mänguvõimalusi tekitada. Hoovis olev terrassiala on ehitatud ümber õunapuu. Köögiaknast ja magamistoa väiksemast aknast on võimalik silmata merd – Väikest Viiki. Valgus liigub majas suurepäraselt. Päikesepaistelise ilmaga on alati kuskil toas päike olemas. Eriti mõnus valgus tuleb õhtupäikesega söögituppa ja magamistuppa.

Maja põhikorrusel asuvad avatud söögituba ja köök, elutuba, väike kontoriruum/magamistuba ja majapidamisruum/töötuba. Lisaks esik, tualettruum ja panipaigad. Köögimööbel on Moons poolt valmistatud Eestis. Avar söögituba koos mantelkorstna ja sellesse ehitatud kaminaga ning pika täispuidust lauaga on meeldiv keskkond nii oma pereringis askeldamiseks kui ka külaliste kutsumiseks. Kuna maja on suur ning toad on avarad, sobib see suurepäraselt ka mitme perega suvitamiseks või aastaringselt nädalalõppude veetmiseks.

Teisel korrusel asuvad 3 väga avarat ja valgusküllast magamistuba, millest kaks samuti koos mantelkorstna osaga. Üks tubadest on praegu kasutusel jagatud lastetoana, kus korsten tekitab sellest justkui ronimisseinaga mängumaa. Lisaks avar vannituba koos vanni ja duširuumiga.

Keldrikorrusel asuvad sauna- ning puhkeruumid. Olemas on nii puuküttega saun kui aurusaun. Lisaks avar pesemisruum kahe dušiga.

Majja pääseb kahest uksest: tänavalt ja hoovist. Mõlema sissekäigu juurde on ehitatud tuulekojad. Parkimiskoht on lukustatud hoovis, mis avaneb puldiga ja eraldi jalgväravast. Parkimisala ja hoovi nurgas asuv “müügikiosk” on naabrite kaaskasutuses. Ala suurus on 87,2 m2. Naabrid on kenad inimesed ja läbisaamine omavahel on hea.
Võimalik on osta ka samuti müügis olev naabrile kuuluv majaosa ja saada kogu kinnistu omanikuks.

KOMMUNIKATSIOONID
Küttesüsteem: õhk-vesi soojuspump koos põrandaküttega keldris, esimesel korrusel ja ülemise korruse vannitoas ning radiaatoritega teisel korrusel. Lisaks üks kamin ja üks Häädemeeste pottidest puuküttega pottahi, mis hoiab suurepäraselt sooja ja pakub suure klaasuksega kamina tunnetust. Mõlemad asuvad esimesel korrusel.
Maja on kütte osas iseseisev ka talvel, seega sobib ka nädalavahetuse koduks, mida kütab õhk-vesi soojuspump automaatselt (sealjuures ka nädalapäevade järgi reguleeritavalt).

ASUKOHT
Väike viik asub vaid 150 m kaugusel ning paistab aknast vaadates kenasti kätte. Seal asub ka ujumiskoht. Peatänav koos oma kohvikute ja poekestega jääb 180 m kaugusele, asudes täpselt ümber nurga, minuti pikkuse jalutuskäigu kaugusel, olles piisavalt lähedal, kuid samas piisavalt eemal suuremast suvemelust. Haapsalu linnus ning Kuursaal jäävad ca 200 m kaugusele.
Haapsalu on üks parimaid väikelinnu, kus lapsi kasvatada. Lasteaed ja algkool mõlemad 60m kaugusel.

Номер объявления: 12159661

345
Добавлено: 19.06.2023 19:14
Сообщить о нарушении

Для персонализации услуг okidoki использует cookies. Подробнее