Эстония

Объявление не активно, товар или услуга снята с продажи

ЛЕКАРСТВЕННОЕ растение - DAIGREMONTI KALANHOE

4 €

  • Состояние Новое
Tallinn

Taim on ilma potita.

Ravimtaimena kasutatakse Daigremonti ja Sulgjat kalanhoed. Lehemahl sisaldab flavonoide, orgaanilisi happeid, polüsahhariide 35–40%, parkaineid, mikroelemente ja C- ja P-vitamiini

 

Kodus kasvav taim kaitseb seal elavat inimest apaatia depressiooni jõukaotuse ja negatiivsete energiate eest.

Raviks sobivad ainult 2 liiki Daigremonti ja Sulgjas kalanhoe. Daigremont kalanhoe on tugevama ravitoimega.

Pikemalt ja täpsemini on kõike kirjutatud www.manaratas.ee/2018/01/kalanhoe-ehk-nohulill-rahvaravis.html

-Nohu. Pigistage värskest lehest otse ninasõõrmetesse paar tilka kalanhoemahla kaks korda päevas. See paneb aevastama ja teeb nina lahti. Kuna mahl pole kibe, vaid hoopis õrnalt hapukas, sobib see nohurohuks ka väikestele lastele. Kalanhoemahl on kuivatava toimega ja seega hea just nohu alguses. Samal moel saab eemale hoida gripiviirusi.

- Tavaline köha. Segage poole klaasi värske kalanhoemahla hulka kolmandik klaasi keedetud ja jahutatud vett. Vesilahust hoidke külmkapis.

Kurgu ja köha raviks võib teha ka siirupi. Selle valmistamiseks pange tükeldatud lehed ja varred kihiti mee või suhkruga purki ning hoidke nädal aega külmkapis.

   - Angiin. Võtke kaks kuhjaga supilusikatäit mett, 1 sl taruvaigu 10% alkoholilahust ja 1 sl värsket kalanhoemahla. Segage hoolikalt läbi ning määrige haiget kurku hommikul ja õhtul. Segu säilitage külmkapis.

- Põletus. Tilgutage kahjustatud kohale mõned mahlatilgad, toimige nii 5–6 päeva. Mahl mõjub hästi ka visalt paranevate haavade, lamatiste ja ekseemide ravimisel.

 -hästi sobib kalanhoemahl mädase keskkõrvapõletiku ja tuberkoloosi raviks,

-sellega saab vaigistada hambavalu ja leevendada parodontoosi.

-Kalanhoemahla on soovitatud kasutada südametugevdaja ja verepuhastajana.

-Veenilaiend. Värsketest kalanhoe lehtedest teha viinaga tõmmis võttes 2 supilusikatäit lehti poole liitri viina kohta. Tõmmisel lasta pimedas kohas 10 päeva seista, loksutades seda iga päev. Valminud tõmmist kasutada jalgade määrimiseks veenide varikoossete laiendite korral õhtuti. Alustada tuleb jalapäkkadest ja liikuda tasapisi ülespoole põlvedeni ja vajaduse korral kõrgemalegi. Ravikuur võiks kesta 2–4 kuud. Samuti leevendab tõmmis jalavalu ja seda eriti siis, kui jalgadele on tekkinud laialdane peenikestest sinistest veenidest võrgustik.

Номер объявления: 10842947

671
Добавлено: 24.01.2024 11:02
Сообщить о нарушении

Для персонализации услуг okidoki использует cookies. Подробнее