Eesti

Kuulutus ei ole aktiivne, kaup või teenus müügist eemaldatud

Andmete arhiveerimine, 23 - 96 GB / tk - Fotod, Videod

5 €

Keila, Harjumaa

Pakun teenust - digitaalsete andmete ja/või tagavarakoopiate tegemine aastakümneteks. 

Need fotod ja videod mis on telefoniga või kaameraga tehtud - need ei kesta arvutis ega telefonis 20 aastat, võid täiesti kindel olla, et need ühel või teisel põhjusel hävinevad. Arvutid lähevad katki, telefonid kukuvad maha, upuvad, varastatakse. (Tasuline) Pilveteenus on pool lahendust, kuid ka see ei ole täiesti kindel, sest ka need andmed võivad kaduda - andmeserveri tulekahju, uputus. Muidugi ka andmetele parooli kaotamine või konto vargus või pahatahtlik kustutamine võõra või kuritahtliku tuttava poolt. Variante on mitmeid.


Mõistlikuim võrguvaba lahendus tänapäeval on BLU RAY plaatide kasutamine. Sekundaarseks variandiks või koopiaks väline kõvaketas (kukkudes võib hävineda, arvestatav ohutu eluiga 10 aastat, äike võib rikkuda). Kardab viiruseid (olete kuulnud viirusest, mis krüpteerib failid ja küsib avamise eest suurt tasu? see on reaalsus). Mälupulkade ja kaartide eluiga samuti on väga ebastabiilne, kardavad raadiolaineid/kiirgust, staatilist elektrit jms. Samuti pahavara võib needki lukustada. Kui on kaks plaadi eksemplari, üks on sinu käes ja teine mujal, siis samaaegselt need hävineda ei saa ja samaaegselt neid keegi hävitada ei saa.

Kõige kehvem koht andmete hoiustamiseks on arvutis. Välja arvatud kolmandas eksemplaris kiireks ligipääsuks.

Ühele plaadile mahub 23GB andmeid. Fotod, Videod, Dokumendid jms. Arusaadavalt väikeste dokumentide salvestamiseks on variante rohkem. Andmeid saab lugeda Blu-Ray lugejaga (mängukonsoolid, uuemad arvutid/laptopid). Seda nii praegu kui ka 20 aasta pärast. Kõik plaadid saavad lõpetatud. Andmeid muuta ei saa, viirused ja pahavara ei saa midagi enam muuta. Andmeid saab hetkega alatiseks hävitada murdes plaadi pooleks või pistes selle mõneks sekundiks mikrolaineahju.

Ühe plaadi  valmistamine 5€ (sisaldab toorikut), ühe paari (kui ei hoia teist koopiat pilves või välisel kõvakettal vms, hoia teist optilist plaati teisel aadressil, hoone võib uppuda, põleda jms) valmistamine 8€. 

Kui andmeid on rohkem kui 4 plaadi jagu, hind veidi langeb.

Kui andmeid on vähe, võib need kirjutada DVD-le, 4GB ühele plaadile. Eluiga võib olla natukene lühem, kuid mitte vähem kui 25 aastat. Hind täpselt sama.

 

Andmed võib saata nii üle interneti (palun kasutage privaatseid kanaleid ja-või kasutage parooli) kui ka füüsilise andmekandjaga. Postiteenuse kasutamisel PALUN OMAGE AJUTIST TURVAKOOPIAT. Postitades risk kõvaketast kahjustada, eriti kehva pakkimise puhul. 

Kokkuleppel tulen Harjumaa/Tallinna piires andmetele järele. Saab tuua minu juurde, Keila lähedale. Üheainsa plaadi valmistamiseks kulub minimalselt 40 minutit - koheselt koopiat ei saa!

Plaatidele kirjutatud andmed on kergesti transporditavad postiteenusega. Hoian andmete koopiat kuniks saate plaadid kätte.

Erisoovina võib tellida toorikuid, mis on loodud ülipikaks arhiveerimiseks (jutt käib sadadest aastatest). Hind kallim ja minuarvates tarbetu, niikuinii on mõistlik 20-30 aasta pärast teha uus salvestus misiganes tehnoloogiale tulevik toob. Nagu saab praegu ikka veel lugeda kerge vaevaga CD plaate ja DVD plaate, saab ka tulevikus kerge vaevaga lugeda BLU RAY plaate. 

Erisoovina on võimalik ühele eriformaadis toorikule mahutada 46GB või isegi 93GB andmeid, aga salvestusmeedia hind per GB tõuseb võrreldes klassikalise 23GB-se plaadiga.

Soovi korral võib andmed krüpteerida enne mind (saadate juba lukustatud arhiivi) või krüpteerin ise. Parooli kaotamisel võib plaadi prügikasti visata. Lähiaastakümnetel ükski seade seda lahti ei murra.

Kuulutuse number: 10068346

52
Lisatud: 21.06.2020 09:38
Teade rikkumisest

okidoki kasutab teenuste isikupärastamiseks küpsisefaile. Täpsemalt